El segon cap setmana de novembre, del 9 al 12, tindrà lloc a La Farga Centre d’Activitats el saló Creativa Barcelona, certamen líder de les Manualitats i Artesanies.

Enguany, Creativa tindrà una gran oferta expositiva i experiencial, augmentant el nombre d’expositors respecte l’any passat (150) i multiplicant considerablement l’oferta de tallers, amb més de 800 previstos. A més l’edició de 2023 serà més sostenible i tindrà com a país convidat Mèxic.

Quatre dies on la creativitat, les manualitats i la imaginació inundaran tots els racons de La Farga, amb la presència, a més. de talleristes, influencers i professionals del sector.

Lettering, scrapbook, costura, disseny, ceràmica, patchwork, granadures, embuatat, aquarel·la, brodat, decoupage, escultura, estampació, ganxet, llanes, fils i cotó, macramé, fotografia creativa, punt de creu, quilling seran algunes de les disciplines de manualitats que trobarem a Creativa Barcelona 2023.

Creativa Cake, mèxic i Creativa Kids

El certamen també acollirà un espai dedicat als dolços: Creativa Cake, la Fira de Pastisseria Creativa que aspira a ser l’esdeveniment més dolç i creatiu de l’any. Hi haurà demostracions en viu d’experts, tallers interactius i una àmplia mostra dels productes més innovadors del món de la rebosteria.

Aquesta edició, a més, Mèxic com a país convidat omplirà el recinte de la màgia de les manualitats, del colorit, i fins i tot del sabor més creatiu. Des del vibrant art folklòric fins a l’artesania ancestral, Mèxic captivarà als assistents del certamen amb la seva creativitat desbordant. A més l’espai dedicat als infants de la casa, el Creativa Kids oferirà una àmplia oferta de tallers per a nens i nenes, amb el color i el sabor del país centreamericà.

Aposta per la sostenibilitat i el mindfulness

Creativa Barcelona 2023 espera ser la més gran de les fins ara celebrades, ocupant 8.500 m2. “L’impuls que es va viure amb el confinament s’ha vist augmentat, a més, per l’auge de les manualitats com a aposta per la sostenibilitat, i també com el nou mindfulness”, apunta Juli Simón, codirector del certamen.

De fet, moltes de les talleristes van entrar en el món del “do it yourself” per tots dos motius: per aser més sostenible i apostar pel reciclatge, i com a eina de mindfulness. “Està de moda el concepte de la vida més relaxada, més tranquil·la, i en aquest entorn, està molt de moda el ganxet slow… I és que el ganxet, el tricot, les llanes, és un món que està integrat en aquest estil de vida. El ganxet és el nou ioga. Jo mateixa soc professora de pilates i de ioga i crec que aquesta barreja és ideal”, apunta Oh Mami! Crochet, una altra de les talleristes del certamen.

Taquilla Inversa | L’Hola del Walter: Creativa’22