L’Ajuntament de L’Hospitalet organitza tres sessions informatives sobre el concurs per adjudicar 103 parades a cinc mercats municipals. Els interessats en explorar una idea de negoci als mercats de Torrent Gornal, Santa Eulàlia, La Florida, el Centre o el Merca2 Bellvitge, han pogut conèixer les parades interiors i exteriors, cambres frigorífiques, magatzems i locals disponibles així com els procediments per presentar la seva oferta. El termini màxim és el 20 de juny.

Canvis en els mercats

Lluny de la imatge del tradicional mercat d’abastament, els participants tenen altres idees de negoci que no només es limiten a l’alimentació i ofereixen des de serveis vinculats a la salut, a l’estètica i, fins i tot, enfocats a les mascotes.

Josep Miquel Miralles, cap secció Mercats, Comerç i Consum de l’Ajuntament comenta que “la situació dels mercats a hores d’ara és una situació de transició, de canvi necessari, perquè els hàbits de compra i de consum estan canviant molt ràpidament”.

Funció social dins de cada barri

A la sessió informativa s’ha destacat la importància de basar els nous projectes en els principis de l’Economia Social i Solidària. Miralles ha remarcat que “no només han de servir com a centres d’abastament, sinó que han d’oferir serveis alternatius i tenir una funció social dins de cadascun dels barris”. Miralles posa especial èmfasi en la inserció i col·laboració dels mercats en esdeveniments com les festes o amb diferents entitats.

Un altre factor que els interessats han de considerar, segons els organitzadors, és l’emplaçament de la parada i el funcionament i dinàmiques internes de cada mercat: “hi ha molts trets comuns però les característiques de cada barri influeixen en les seves característiques”.

Aquesta ha estat la primera de tres sessions informatives i ha comptat amb la participació de La Col·lectiva, Ateneu cooperatiu de l’Hospitalet. Les properes seran el 6 i 13 de juny.