La xarxa d’illes urbanes que s’està desenvolupant a la ciutat per fer front a les onades de calor aviat s’ampliarà gràcies a la recuperació d’un solar privat a Santa Eulàlia, entre l’Avinguda Carrilet i el carrer General Prim.

El solar és un terreny de 1.000 metres quadrats que l’Ajuntament ha expropiat per un valor d’1,4 milions d’euros, amb l’objectiu de transformar-lo en un bosc urbà obert a la ciutadania.

Les obres que tot just s’han iniciat, han consistit en l’enderroc del mur que quedava, l’eixamplament de la vorera a tres metres i s’està instal·lant nou enllumenat.

La regidora del Districte III, Imán Aisa, ha concretat que “volem que aquest espai verd sigui un refugi climàtic per a la ciutadania. On els arbres i la vegetació facin baixar la temperatura. A més, instal·larem bancs i una font per refrescar-se davant les pròximes onades de calor”.

L’arbrat es plantarà quan acabi la situació de sequera

La culminació de la nova illa verda, però, arribarà amb la plantació de l’arbrat quan acabi l’actual situació de sequera. Aquesta intervenció urbanística servirà, a més, per donar continuïtat i més amplitud a la plaça Camilo José Cela.

Aquest solar formarà part d’una xarxa d’illes urbanes-bosc que s’estan desenvolupant a la ciutat per fer front a les onades de calor, amb actuacions ja iniciades, com a la zona central del passeig de Bellvitge o els jardins de Los Diablos.