Ja han començat els treballs d’adequació de la segona planta de l’edifici del Mercat Municipal de la Florida per acollir el nou equipament la Florida 6.0. A l’espai s’hi instal·laran els serveis de la Regidoria dels districtes IV i V, l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i el Centre de Transformació Digital.

El nou equipament forma part de les accions de L’Hospitalet 6.0, amb què l’Ajuntament vol donar embranzida a les tecnologies digitals i garantir el dret a la connectivitat del conjunt de la ciutadania. 

L’equipament s’estructura en tres grans àmbits, situats verticalment des del carrer de la Primavera fins al carrer de Sevilla:

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

És un nou model d’oficina d’atenció ciutadana que avança cap a una administració digitalitzada i accessible que acompanya la ciutadania en la gestió digital dels tràmits. Tindrà un espai d’accés i zones d’espera, autotramitació, atenció ciutadana, atenció TIC i atenció d’incidències.

Regidoria de la Florida, les Planes, Pubilla Cases i Can Serra

És un nou model de regidoria basada en la digitalització i l’acompanyament dels veïns en la realització de tràmits i l’ús de la tecnologia. Aquesta nova experiència està previst que s’apliqui també a la resta de districtes de la ciutat.

Centre de Transformació Digital

Aquest centre acollirà activitats formatives i també un espai per al cootreball i la innovació.

  • Zona d’activitats polivalent. Amb una innovadora sala de 200 m2, aquest espai funcionarà com a sala d’actes, de conferències i de reunions, i restarà obert al barri, juntament amb l’espai adjunt del foyer i una àgora amb grades.
  • Espai de treball cooperatiu (coworking). Amb capacitat per a 80 persones, estarà a disposició d’emprenedors i emprenedores, de les associacions, les entitats i els col·lectius de la ciutat, dels joves, de la gent gran i del teixit productiu.
  • Espai de formació. Tindrà sales i tallers que es podran adaptar a qualsevol necessitat i un fab lab, un espai formatiu i d’innovació que permet fabricar i experimentar a petita escala.

Escales mecàniques, jardineres i una façana interior vegetal

Per facilitar els accessos a l’equipament, s’hi instal·laran dues noves escales mecàniques, que comunicaran la planta del mercat amb l’equipament de la segona planta.

També es crearà una façana interior vegetal a la banda de l’edifici de l’avinguda de la Primavera, amb jardineres i plantes enfiladisses, i es generarà una coberta verda a la terrassa de la planta segona de la banda del carrer de Sevilla.

Amb un pressupost de 6,5 milions d’euros —dels quals 4 milions els aporta la Diputació de Barcelona i la resta són recursos municipals—, el nou equipament Florida 6.0 ocuparà una superfície de 1.900 m2 i tindrà un termini d’execució previst de deu mesos.

El nou equipament es va anunciar el 2021 i forma part de les diferents accions de innovació tecnològica que s’estan duent a terme a la ciutat.