Ja estan en marxa les obres d’adequació d’un local de titularitat municipal que servirà per ampliar les activitats del Centre Cultural Collblanc-la Torrassa. L’equipament, situat al carrer Doctor Martí i Julià, 67-71, cantonada amb carrer Mas és una antiga oficina bancària que s’està adaptant per donar cabuda a una major oferta de tallers.

Les noves instal·lacions s’afegiran a l’espai que usuaris i entitats del districte ja tenen a l’actual Centre Cultural que hi ha a tocar de la plaça Espanyola, un equipament que havia quedat petit.

En aquest sentit, Olga Gómez, regidora de Collblanc-la Torrassa, explica que “actualment tenim sales amb molta demanda, i ara podrem traslladar al nou local algunes de les activitats. La idea és que les entitats del districte en facin ús, a més d’acollir part de la programació de tallers i activitats del Centre Cultural”.

El local té una planta baixa i un soterrani, que serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda amb la instal·lació d’un ascensor. En el nou equipament, d’uns 250 metres quadrats, hi haurà una gran sala polivalent i sales més petites on podran fer-s’hi diverses activitats a la vegada, espais de recepció, despatx, magatzem i serveis. També s’habilitarà una rampa d’accés per salvar el desnivell amb la vorera i una sistema de climatització.

A més, el nou equipament també farà possible una major cobertura territorial, amb un nou pol cultural al cor del barri de Collblanc. Aixi, Gómez assegura que l’objectiu és “apropar l’oferta en aquesta part del districte, que és propera a centres escolars, a la biblioteca Josep Janés o al mercat de Collblanc. Amb la remodelació del carrer Martí i Julià quedarà configurat un eix d’unió.”

Les obres d’adequació tenen un cost de 282.866 euros, i un termini d’execució previst de sis mesos.