El projecte de remodelació d’una trentena de carrers inclou l’eixamplament de voreres, renovacions d’asfalts i plantació d’arbres a tots els districtes de la ciutat. El pla té un cost de 3,36 milions d’euros i compta amb el cofinançament dels fons europeus, i té l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i millorar l’accessibilitat.

El solar entre el carrer Vallparda i Torns (Collblanc) aviat es convertirà en una illa urbana amb arbres, bancs i elements gimnàstics. I en menys d’un mes també canviarà l’entorn de la pista esportiva de Can Trinxet (Santa Eulàlia). Aquestes són algunes de les intervencions en l’espai públic que ja han començat i que han estat possibles gràcies al cofinançament dels fons europeus Next Generation.

Durant aquesta setmana també començaran els treballs a la plaça Josep Bordonau i Balaguer, al barri Centre, on està previst canviar el terra actual per llambordes i gespa, i es faran actuacions de millora a la zona enjardinada, l’arbrat i el mobiliari urbà.

També han començat ja les obres de reforma del carrer Toledo (Pubilla Cases), que esdevindrà una via de plataforma única amb ús prioritari per als vianants.

En aquesta primera fase del projecte, cofinançat pels fons europeus Next Generation, es millorarà de la mobilitat i l’accessibilitat i s’intervindrà a carrers i espais públics de tots els districtes de la ciutat. L’Ajuntament ja ha presentat una segona part per continuar millorant en aquests aspectes.

Altres carrers on s’ampliaran voreres el termini de deu mesos són: Avinguda de l’Electricitat, carrer de la Florida, el carrer de Corominas, el carrer del Transformador, el carrer de l’Emigrant, carretera d’Esplugues, l’Aviguda Amadeu Torner i el carrer Valeta, entre d’altres.