Ahir van començar els cursos de teatre de Plàudite en els quals les mesures de seguretat contra la Covid-19 segueixen estant molt presents. Les classes, excepte en dies de pluja, es fan a l’exterior i la mascareta i la distància de seguretat són indispensables. Els cursos van del setembre al juny i encara hi queden places.

Diferents espais del Centre Cultural Santa Eulàlia acollien ahir el primer dia de curs de Plàudite Teatre. Un curs que la seva directora, Eugènia Delgado, “imaginava una mica menys complex, però hem de resistir una mica més i així ho farem, fent teatre”.

Les mesures de seguretat han de seguir presents a les classes aquest curs. Distància, mascareta i espais ben delimitats entre grups a més d’impartir els cursos a l’exterior sempre que el temps ho permeti.

La pandèmia ha canviat les maneres de relacionar-se i des de Plàudite han volgut reforçar la manca d’expressió facial amb l’expressió corporal. “Busquem maneres d’expressar amb el cos coses que no diem amb la paraula o no podem dir amb l’expressió de la cara i, d’aquesta manera, baixar el pensament o les emocions al cos”, explica Yasmin Olave, professora de l’escola de teatre.

Durant el mes de setembre totes les classes que ofereixen al Centre Cultural Santa Eulàlia són gratuïtes i encara queden algunes places per poder inscriure’s. Des de Plàudite Teatre treballen junt amb l’Ajuntament de L’Hospitalet perquè això sigui possible i els preus siguin més ajustats en temps de pandèmia. A més, també s’ofereixen beques per a poder cursar els seus cursos de teatre.