L’Hospitalet commemora els actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra cada any el 25 de novembre, amb una àmplia d’agenda d’activitats, que s’enceten aquest dilluns amb el cicle de curtmetratges contra la violència de gènere, a càrrec de CortoEspaña, a l’Auditori Barradas.

Durant tota la setmana tindran lloc activitats com lectures de poesia, exposicions, masterclass de defensa personal femenina o tallers organitzats per diferents àrees de l’Ajuntament, com els serveis de Joventut o Biblioteques i nombroses entitats i associacions juvenils i feministes de la ciutat.

L’acte central del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones tindrà lloc el proper dissabte, amb la lectura del manifest i la perfomance #SeAcabó, a càrrec de Dona Cançó, organitzat pel CAID i per associacions de dones de la ciutat, a la plaça de l’Ajuntament (17.30 h).

El mateix dia 25 al matí, el Grup de Dones del Gornal organitza una taula informativa i a Bellvitge, Amalvígia Grup de Dones, pintarà un mural amb la participació dels joves de l’esplai i totes les veïnes que vulguin participar-hi. En acabar, hi haurà un vermut feminista amb l’actuació de Malva “Cançons de dona a dona”.

L’Entrevista de l’Informatiu a Laura García Manota, tinenta d’alcaldia de Drets Socials

El programa del 25N a L’Hospitalet inclou activitats adreçades a tots els públics on es vol responsabilitzar tothom per tal d’aturar la violència masclista. “No podem deixar que la llavor de la violència es refermi en la nostra societat i en les noves generacions. Per això, cal fermesa davant les actituds masclistes”,  com ha apuntat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota. 

Garcia Manota ha afegit que ”vivim un moment en el qual la societat ja no tolera actituds com la que s’ha viscut aquest estiu amb el futbol femení, però a la mateixa vegada veiem cada cop més joves, i no tan joves, que neguen la violència masclista. Cal seguir sortint al carrer per conèixer i reconèixer aquesta realitat . És necessària una aliança de tota la societat”.

Programa d’activitats