Santa Eulàlia commemora els 50 anys de la lluita veïnal en defensa de les llibertats, per la democràcia i tot reivindicant les millores que necessitava el barri en ple franquisme. N’hem parlat a l’Entrevista de l’Informatiu amb Khristian Giménez, membre de l’Associació de Veïns i Veïns som Santa Eulàlia. Ha dit que “toca celebrar els 50 anys de lluita amb l’excusa d’una exposició que ha organitzat el Centre d’Estudis de L’Hospitalet tot aprofitant la memòria del moviment veïnal de la ciutat a través de les seves lluites”.

Giménez ha explicat que “l’exposició serà itinerant. L’obrirem el dia 2 a la tarda i posarem en marxa línees de debat per saber cap on va el moviment veïnal i quina és la seva salut actual. El cas de Santa Eulàlia és especial perquè no hi ha hagut només una associació sinó 3, i la darrera és del 1989, la 5 Carrers que assumeix el rol d’associació del barri”.

Khristian Giménez ha afirmat que “molta gent no és conscient de la feina que s’ha fet. L’avinguda del Carrilet la tenim tal com està ara perquè hi va haver una lluita dels veïns per soterrar-la. Altres lluites com el poliesportiu que tindrem i també la guanyarem, ens fa que sempre vulguem tirar endavant per aconseguir allò millor per al barri. També farem una assemblea oberta i voldríem parlar amb els veïns personalment i que ens diguin allò que els preocupa per millorar seves les condicions de vida”.