L’Ajuntament de L’Hospitalet ha començat els treballs d’enderrocament dels 200 nínxols al cementiri barceloní de Sants que havien estat construïts sense permís del consistori i que havien estat denunciats per l’impacte visual que causava als veïns de Collblanc i en una escola pròxima al cementiri.

L’empresa Serveis Funeraris de Barcelona, de la qual depèn el recinte del cementiri de Sants, va construir els nous nínxols l’any passat per ampliar la capacitat del cementiri, “però sense pensar si era el millor lloc i sense tenir en compte l’impacte visual que causen”, va manifestar el tècnic de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Alejandro Mora. El fet que les obres dels nous nínxols no s’haguessin finalitzat encara i que aquests no estiguessin en ús facilita els treballs d’enderroc.

L’Ajuntament de L’Hospitalet va acordar amb Serveis Funeraris l’enderrocament dels nínxols i s’estudiarà la necessitat d’ampliar el recinte. “En cas de concloure que cal ampliar el cementiri, estudiarem quina és la ubicació idònia per als nous nínxols”, ha dit Mora.

Per realitzar les obres d’enderrocament s’ha instal•lat una grua al pati de l’escola Pere Lliscart. A finals del passat mes d’octubre ja es va ordenar l’inici de l’enderroc, però no ha estat fins ara, que s’ha garantit la seguretat del projecte, que s’han iniciat les obres.

Canal-h.net. 19/02/07