Les companyies de teatre amateur de la ciutat ho tenen tot a punt per una nova edició de L’Hospitalet fa Teatre. Del 8 al 16 de juny, portaran els seus muntatges a l’escenari del Teatre Joventut i al Centre Cultural Bellvitge-Gornal.

Un total d’onze companyies demostraran que el teatre amateur no és només una plataforma per l’entreteniment, sinó que actua com un espai per a la reflexió i una eina de cohesió social. La companyia que trenca el gel aquest dissabte 8 de juny és l’Associació Cultural Bellgrup amb la comèdia d’autoria pròpia ‘Solo cenamos por navidad’.

Una altra de les companyies de teatre que participa a la mostra és Teatre Obert, de l’Associació Coordinadora de Col·lectius de Persones amb Discapacitat. Presenten ‘Divas en el cielo’, una obra d’autoria pròpia que posa a escena a sis dones famoses com Montserrat Caballé, Gloria Fuertes o Concha Velasco que volen assistir a un concert de Rafael Carrà.

La directora del muntatge, Sara Mejuto, explica que amb el muntatge es treballen temes com la diversitat de gènere i el feminisme. “Toquem tots els pals de la societat i del moment en el que vivim ja que, no per ser persones amb diversitat funcional han d’estar separades del que està passant”, explica Mejuto.

Els actors i actrius de Teatre Obert, que assagen al CC. Collblanc-La Torrassa, van començar a preparar el muntatge al gener i el proper 16 de juny pujaran a l’escenari del Teatre Joventut. “És com mostrar al món totes les virtuts que tenen, la màgia, l’empoderament i la normalitat”, conclou la directora del muntatge.