L’Espai VO Miquel Claperols comença un nou cicle aquest dimarts 5 de setembre sota el títol de “Mestres”. Durant el mes de setembre i octubre s’han programat un total de nou pel·lícules que es projectaran els dimarts en dues sessions, a les 17 i 19 hores als cinemes Fílmax Gran Via 2. El preu de l’entrada és de 5,40 euros.

La primera pel·lícula que es projecta és “Tirailleurs” del director Mathieu Vadepied, i amb Omar Sy com a protagonista. El film ens trasllada a la colònia francesa del Senegal al 1917. El protagonista s’allista a l’exèrcit francès per acompanyar i protegir el seu fill de 17 anys, reclutat contra la seva voluntat. Junts, pare i fill han de lluitar durant la Primera Guerra Mundial defensant un país que no coneixen i pel qual el noi està disposat a donar la seva vida.

El dimarts 12 de setembre será el torn de “Master Gardener” de Paul Schrader. Narvel Roth és el meticulós horticultor de Gracewood Gardens. Està tan dedicat a cuidar els jardins d’aquesta meravellosa i històrica finca com a complaure la seva cap, la rica vídua Miss Haverhill. Però el caos s’apodera de la seva ordenada existència quan Miss Haverhill li exigeix que agafi com a aprenenta la seva rebel i problemàtica neta Maya.

“La syndicaliste” de Jean-Paul Salomé és la pel·lícula escollida pel dimarts 19 de setembre. Es tracta de la història real de Maureen Kearney, la directora sindical d’una multinacional nuclear francesa que denuncia uns acords secrets que suposen l’acomiadament de més de 50.000 treballadors. Un emocionant thriller sobre una dona que fa una denúncia i a qui ningú no escolta. Una dona que, després d’un violent atac a la seva pròpia casa, passa de víctima a sospitosa.

L’últim dimarts del mes, el 26 de setembre, es projectarà “La Stranezza” de Roberto Andó. Al 1920, l’escriptor Luigi Pirandello viatja fins a la seva ciutat de naixement, Sicília, per asistir a un enterrament. Allà coneix Onofrio Principato i Sebastiano Vella, dos enterradors aficionats al teatre que alternen el seu treball amb els assajos d’una obra amateur. Aquesta trobada ens reportarà grans sorpreses.

Els mestres segueixen sent el protagonistes del mes d’octubre

L’Espai VO Miquel Claperols ha avançat la programació del mes d’octubre que forma part del mateix cicle “Mestres”. El dimarts 3 d’octubre es projecta “Maestro (s)”. A la família Dumar els directors d’orquestra es transmeten de pares a fills: François està completant una llarga i brillant carrera internacional, mentre que Denis acaba de guanyar la seva enèsima Victoire de la Musique Classique. Aleshores Denis és escollit per a dirigir a La Scala de Milà, el darrer somni del seu pare François, el seu Sant Greal…

El dimarts 10 d’octubre será el torn de “The eternal daughter” de Johanna Hoog. En aquesta captivadora història de fantasmes, una artista i la seva anciana mare han d’enfrontar-se a secrets gairebé oblidats quan tornen a la seva vella mansió familiar, reconvertida ara en hotel, on s’amaga un passat misteriós.

“À la belle étoile” del director Sébastien Tulard es podrá veure el dimarts 17 d’octubre. De ben petit, Yazid ha somiat amb convertir-se en pastisser. Malgrat els trasllats constants d’una llar d’acollida a una altra, la seva força i determinació el duran a treballar pels millors xefs del món, des d’Epernay a París passant per Mònaco, amb qui aprendrà tot el necessari per arribar a l’elit de la pastisseria i
convertir-se en el millor.

El dimarts 24 d’octubre es projectarà “Il primo giorno della mia vita” de Paolo Genovese. En el moment exacte en què estan tocant fons, un home, dues dones i un nen coneixen un misteriós home que els regala una setmana de temps, en la qual descobriran com seria el món sense ells. Trobaran la força per començar de nou i tornar a enamorar-se de la vida?

Finalment, el dimarts 31 d’octubre será el torn de “Der Fuchs” del director Adrian Goiginger. El soldat Franz Streitberger és un missatger del III Reich durant la Segona Guerra Mundial. Un dia, just abans d’un atac als aliats, troba un cadell de guineu malferit i decideix cuidar-lo, oferint-li el calor de la llar que ell no va tenir mai en la seva infantesa. Des d’aquell moment la guineu es converteix en la seva millor amiga i, malgrat que podria escapar en qualsevol moment, li és fidel durant gran part de la guerra, fins que al 1941 Franz és destinat al front rus.

Informació i entrades a www.cinesfilmax.com.