La Josefa Pérez de 92 anys i resident a la Residència Feixa Llarga (Bellvitge, L’Hospitalet) ha tornat a ser la primera persona a rebre la vacuna de la Covid en un braç, i en l’altre, la de la grip.

En aquesta ocasió es tracta de la cinquena dosi, que el Departament de Salut ha començat a subministrar simultàniament amb la de la grip a les persones més vulnerables: les persones grans que viuen en residències i tenen un grau 2 i 3 de dependència.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat en roda de premsa, que de moment “han arribat a Catalunya 65.000 dosis de vacunes contra la Covid. Són les suficients per abastir a les prop d’un miler de residències que hi ha al territori”.

A continuació, Carmen Cabezas ha afegit que “a mesura que Salut vagi rebent més dosis es començarà a vacunar a la població de risc en general”. Com les embarassades, els pacients amb malalties cròniques, el personal sociosanitari i els majors de 60 anys. Es calcula que la cita prèvia es pugui obrir a partir del 16 d’octubre.

La directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons, ha recordat a la població “l’experiència ens ha demostrat que la vacuna és l’escut més eficaç contra la covid i no hauríem de ser mandrosos a l’hora d’acudir a vacunar-nos en l’ordre que ens recomana Salut”.

La vacuna de grip se subministrarà simultàniament als mateixos col·lectius als quals se’ls ha indicat la vacuna de la Covid i s’afegeixen a més, els infants de 6 mesos a 5 anys, les persones de 5 a 18 anys que reben tractament amb acetilsalicílic, els fumadors, les persones que treballin en granges d’explotació animal i docents.

El període ideal per a vacunar-se contra la grip i la COVID-19 són els mesos d’octubre a desembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar durant tota la temporada fins al mes de març).

Tota la informació: aquí