El Departament de Salut ha obert la vacunació als més joves, la franja de 16 a 29 anys. D’aquesta manera, Catalunya ha iniciat la vacunació de l’última franja de població que resta pendent de vacunar-se després del repunt de contagis, precisament entre els més joves. Les dades epidemiològiques segueixen en augment i a L’H, hi ha hagut més de 500 contagis la darrera setmana en la franja d’edat de 20 a 29 anys.

Els nascuts entre el 1992 i el 2005 poden demanar ja cita en el web del Departament de Salut. La vacunació d’aquesta franja d’edat ja ha començat duranta aquests dies a La Farga. Els menors d’edat de 16 i 17 anys no necessiten cap permís dels pares o tutors legals per vacunar-se

TV de L’Hospitalet ha visitat el punt de vacunació de la Farga, on  ja s’ha començat a vacunar els joves de 16 a 29 anys. Una d’aquestes joves és la Maria Tuset que té 16 anys que acompanyada pel seu pare ha anat a vacunar-se a la Farga aquesta setmana. La Maria ha assegurat que “ha estat molt difícil aconseguir cita i un lloc per anar a posar-me la vacuna però finalment ja estem aquí i estic molt contenta de poder administrar-me la primera dosi de Pfizer”.

Com la Maria són molts els joves que han visitat la Farga durant aquestes dies per posar-se la primera dosi de la vacuna i tots ells coincideixen en els problemes per trobar cita al web del Departament de Salut.

El col.lectiu de joves entre 16 i 29 anys està responent i acudeix a la cita per vacunar-se. Catalunya ha iniciat així la vacunació d’aquest franja d’edat que restava pendent de vacunar després del repunt de contagis que s’han produït precisament entre la població més jove.

Marta Pallarés, coordinadora del punt de vacunació de la Farga, ha assenyalat que “ja portem uns dies vacunant als més joves i la veritat és que estant responent força bé a la crida que s’ha fet des de Salut i totes les cites que s’oferten acaben omplint-se. La idea és que tot el que tingui a partir de 16 anys estigui disposat a vacunar-se que és una de les millors maneres de combatre la COVID-19”

Pallarés ha assegurat que s’insisteixi en la web de Salut per trobar cita i encara que durant aquestes dies és complicat finalment sempre s’acaba trobant lloc i dia per poder vacunar-se. Mes de 3.000 persones passen diàriament pel punt de vacunació de la Farga.

Dades de la pandèmia

Segons el portal web DadesCovid.cat, a L’Hospitalet s’han confirmat 1.849 casos nous. 7 de cada 10 nous contagis a L’Hospitalet corresponen a persones de menys de 40 anys. En concret, la franja d’edat de 20 a 29 anys és la que més incidència té amb 581 contagis

El risc de rebrot és de 1.894 i una velocitat de contagi de l’1,88. En quan a les vacunacions, a la ciutat hi ha 158.424 persones vacunades amb primera dosi, 114.925 amb la segona i 132.858 amb tota la pauta completa de vacunació.

Pel que fa a les dades de Catalunya, Salut ha declarat 7.944 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o prova d’antígens aquestes darreres 24 hores. S’han notificat 7 mort més, de manera que el total de víctimes d’ençà que va començar la pandèmia és de 22.301. Hi ha 1255 pacients ingressats a planta, 70 més que no pas ahir. Quant a l’UCI, la xifra de crítics és de 237, 18 més que no pas ahir.

La velocitat de propagació, la Rt, baixa fins a 1,34 i el risc de rebrot augmenta se situa en 1.330 punts.