La temporada ha arrencat amb la representació de l’obra “Barrocomatik” a l’Auditori Barrades, una proposta familiar, però arriscada, que tracta sobre un inventor que viu aïllat amb les seves creacions, autòmats pel bullying que va viure quan era petit i que, a més a més, compta amb música barroca en directe.

Al Teatre Joventut, la representació que ha donat el tret de sortida ha estat “Poncia”, protagonitzada per la Lolita Flores i que sorgeix a partir de les interpretacions fetes a les intervencions del personatge del mateix nom a l’obra “La Casa de Bernarda Alba”. En aquest cas, Poncia parla amb paraules que no són pròpies pels temps que representa, una veu que parla de suïcidi, de llibertat, de culpa, de classe, d’educació i de sexe.

Altres propostes destacades pels mesos vinents són l’obra “Jauria”, que estarà protagonitzada per actors catalans, i que tracta sobre el famós cas de La Manada. Un altre proposta és “Altsasu”, que gira entorn una baralla a un bar entre uns nois i uns guàrdies civils, cas que també va ser molt mediàtic i que va acabar amb acusacions de terrorisme.

Aquesta temporada no només comptarà amb teatre, també acollirà festivals de dansa i música, com el Barnasants o el cicle DonaVeu, així com la Quinzena de Dansa Metropolitana.

Festival Barnasants

Aquest any també tornen a acollir aquests espectacles. Dins d’aquest festival de cançó d’autor trobarem el concert de les Kol·lentai (26 de gener, Teatre Joventut). L’Auditori Barradas agafarà el relleu amb les propostes de Carles Dènia (18 de febrer) i Carmen París (10 de març).

Quinzena de Dansa Metropolitana

Dins del marc d’aquest festival, el Teatre Joventut presentarà “La ciudad de los otros” de la companyia colombiana Sankofa Danzafro (9 de març). Més tard serà el torn del ballarí José Manuel Álvarez, amb el seu nou espectacle “Muerdelimones” (16 de març). Per la seva banda, l’Auditori Barradas acollirà “El duelo de un hombre” de la companyia d’Iván Góngora (17 de març).