Castellà i anglès donen el tret de sortida, aquest dimecres, a les proves d’accés a la universitat (PAU) que s’allargaran fins al 9 de juny. Gairebé 42.000 alumnes catalans s’hi ha matriculat, un 3% més que fa un any i xifra rècord, segons el Departament d’Universitats.
Dels alumnes inscrits, uns 32.700, procedeixen de Batxillerat, mentre que uns 4.200 han fet FP de grau superior i uns 4.800 venen d’altres vies. Dels presentats, al voltant del 95% aproven, i més d’un miler treuen més d’un 9 de nota.
Castellà i anglès donen el tret de sortida a tres dies d’exàmens on, pel que fa a l’anomenada fase general, els estudiants s’examinaran dijous d’història i divendres de català.
Pel que fa a les dates a tenir en compte, del 6 al 30 de juny es farà la preinscripció universitària, el 22 de juny com a màxim els alumnes sabran la seva nota i el 12 de juliol es farà la primera assignació de places.
Incertesa per a la selectivitat del 2024
Fins ara, tot apuntava que la selectivitat del 2023 seria l’última que seguiria el mateix model que anys anteriors. Ara bé, a partir del curs 2023-24, l’objectiu era que la prova fos diferent: més competencial i menys memorística. Però la selectivitat d’aquest any arriba una setmana després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés la convocatòria d’eleccions per al 23 de juliol. Aquesta decisió ha provocat que diversos decrets, entre els quals hi ha el que ha de regular com serà la nova selectivitat, quedin temporalment aturats.
Preparació per a les PAU
Els nervis són la tònica general entre els estudiants de selectivitat. Televisió de L’Hospitalet ha acompanyat l’Aina, Aritz i en Víctor, alumnes de l’Institut Santa Eulàlia, per veure com afronten aquestes proves i com s’han preparat. (Veure vídeo part superior)