La instal·lació de jardineres i plantació d’arbusts a l’illa verda en construcció ubicada entre el carrer General Prim i l’avinguda del Carrilet ha començat. Després de mesos de bloqueig per la sequera, finalment aquest projecte de refugi climàtic a L’Hospitalet passa a la següent fase.

Caldrà esperar fins a l’últim trimestre de l’any perquè es plantin els esperats arbres, ja que és la temporada quan s’arrelen correctament al sòl. L’Ajuntament va adquirir aquest espai de 1.000 metres quadrats per 1,4 milions d’euros.

58 illes verdes a L’H

El consistori també ha calculat que completarà el projecte de 58 illes verdes a L’Hospitalet que serviran com a refugis climàtics exteriors abans que acabi el mandat. L’Ajuntament té com a objectiu connectar tots aquests espais per carrers amb vegetació de forma que hi hagi un recorregut verd per tota la ciutat.

“Hi ha un terç d’aquests espais que ja està fet, un terç en què falta alguna cosa i després un altre terç que sí que és el que hem de treballar més a fons”, destaca sobre aquestes illes verdes el tinent d’alcaldia de Qualitat Urbana, David Gómez.

D’altra banda, l’Ajuntament ha estudiat els parcs infantils a les hores en què s’utilitzen més amb l’objectiu que tots tinguin com a mínim un 70% d’ombra. S’instal·laran tendals en la primera fase per aconseguir-ho.

Des del consistori asseguren que amb aquestes actuacions busquen que els hospitalencs tinguin a cinc minuts de casa un espai agradable on sortir a caminar, fer esport o qualsevol altra activitat a l’aire lliure.

Cartell informatiu sobre la nova illa verda de Santa Eulàlia