Com cada any, la primera setmana del mes de juliol arrenca la festa major de La Florida. Els carrers i les places del barri s’ompliran de veïns i veïnes amb moltes ganes de participar de les activitats gastronòmiques, musicals i folklòriques pensades per a tots els públics.

Tot i que l’epicentre de la festa major estarà ubicat a l’escenari de l’avinguda Electricitat amb el carrer Aigües Llobregat, on es faran la gran majoria dels concerts, també hi hauran altres espais dedicats als tallers infantils, les projeccions de cinema, les plantades de gegants o les paellades populars.

La presidenta de la Comissió de Festes de La Florida, Imma Martos, ha comentat que “a la plaça de la Llibertat hi un altre escenari amb molta activitat infantil i, fins i tot, a l’avinguda de Miraflores també hi haurà un altre espai on es durà a terme la clàssica desfilada de vestits de paper”.

De la mateixa manera que socialment La Florida ha canviat en les dues darrers dècades, també ho ha fet la seva festa major. Que ha sabut adaptar-se a la nova realitat. Prova d’això és la mostra folklòrica per part de les diverses associacions culturals del barri.

Imma Martos assegura que “des de la Comissió de Festes de La Florida sempre recollim i tenim present la diversitat cultural del barri. De fet, l’acte final de la Festa Major està dedicat a una mostra folklòrica de les diverses associacions culturals”.

La nova cultura urbana també serà present aquests dies pensant també en les noves generacions. S’ha programat una batalla de break dance i també sessions amb dj’s.