Primer cap de setmana de campanya electoral a la ciutat. Esquerra Republicana per Catalunya ha organitzat un acte al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, on han intervingut diferents figures de pes tant del partit, com de la llista republicana. Entre ells s’han trobat Pere Aragonès, president de la Generalitat i candidat; Oriol Junqueres, president del partit; Anna Simó, consellera d’Educació; Mar Besses, membre de Jovent Republicà i número 10 per Barcelona i Jordi Albert Caballero, diputat al Parlament i número 11 per Barcelona.

L’acte ha reunit a més 200 persones i ha tingut intervencions destacades com la d’Oriol Junqueres, qui ha dit que Catalunya “necessita projectes, perquè els altres només parlen d’ells mateixos, perquè no tenen projectes. Potser per això es neguen a donar la cara davant del nostre candidat en debats”.

Un dels grans temes tractats ha estat el de la inversió en infraestructures, sanitat i educació, entre d’altres àmbits. Ambdós han destacat projectes importants a la comarca del Baix Llobregat, com la finalització de la renovació de l’Hospital de Viladecans o l’aturada de l’ampliació de l’aeroport del Prat. En aquest sentit, Junqueres ha afegit que “és per això que nosaltres clamem per construir complicitats i aliances amb el món del treball, de l’empresa, de la cultura, de la societat civil, del món de la recerca i de les universitats”.

Pere Aragonès també ha volgut dedicar unes paraules als seus rivals polítics més propers, Carles Puigdemont i Salvador Illa, que, ara per ara, estan per davant en les enquestes. “Vam dir que la pròxima legislatura ha d’anar per posar les bases d’un referèndum, per aconseguir un finançament singular per acabar amb el dèficit fiscal i per enfortir l’estat del benestar i la llengua catalana com a factors de cohesió social. Tenim propostes. La proposta de Salvador Illa és més Moncloa i més Espanya, la proposta de Carles Puigdemont és Carles Puigdemont i la proposta d’Esquerra és Catalunya”.

Des del partit han convidat la ciutadania a votar en les pròximes eleccions del diumenge 12 de maig. El president Aragonès també ha destacat la bona relació del partit amb la ciutat.