L’Audiència de Barcelona ha començat el judici contra els membres d’una trama que gestionava narcopisos a L’Hospitalet, des d’on venien cocaïna adulterada, la droga coneguda amb el nom de ‘basuco’. Les persones acusades són 24 persones per les quals la Fiscalia demana penes que van fins a dotze anys de presó.

Al judici ha començat aquest dilluns i continuarà dimecres a la secció segona de l’Audiència de Barcelona.

Els presumptes membres de la trama adulteraven la cocaïna i procedien a la seva distribució en una xarxa de punts de venda que en la majoria dels casos eren pisos ‘okupats’ per ells mateixos o per terceres persones. En els narcopisos a més es permetia que els clients poguessin consumir la droga. El ‘basuco’ és un tipus de cocaïna adulterada, altament tòxica i de baix cost.

Delictes i penes demanes per la Fiscalia

Als vint-i-quatre acusats se’ls atribueix un presumpte delicte de pertinença a grup criminal, pel qual la fiscal demana fins a dos anys de presó, i un altre delicte agreujat contra la salut pública, pel qual demanen fins a nou anys de presó, i multes que pugen a 300.000 euros.

Dos dels vint-i-quatre acusats també estan acusats d’un delicte de defraudació de fluid elèctric, pel qual la Fiscalia demana una multa de 4.500 euros, a més de les penes pels altres dos delictes.

El ministeri públic demana un total de 12 anys de presó per a un dels acusats a qui, a més dels delictes esmentats, se li atribueix un delicte de lesions pel qual la fiscal proposa tres anys més de presó.