El festival de curtmetratges de la Florida, Filmserè encara una nova edició, enguany la sisena. Aquest certamen internacional l’organitza l’alumnat de l’Institut Eduard Fontserè de la Florida i ha rebut 1.086 candidatures d’arreu del món. De tots els presentats, l’alumnat n’ha seleccionat 36, que seran els que competiran a la final.

“L’organització del festival s’emmarca dins d’una optativa de quart d’ESO en què l’alumnat prepara les bases, preselecciona els curts, fa els cartells i la promoció i organitza la gala final”, explica Eduard Isern, professor de l’institut Eduard Fontserè i coordinador del festival.

El festival programa diverses projeccions

A partir d’aquest cap de setmana s’organitzen projeccions presencials obertes al veïnat arreu de la ciutat:

  • ACTE 1 Avinguda de la Primavera. Dissabte 25 de maig 2024 a les 21:30 h
  • ACTE 2 Biblioteca Tecla Sala. Dimarts 28 de maig 2024
  • ACTE 3 Centre Municipal Ana Díaz Rico. Divendres 31 de maig 2024 a les 10:30 h i 12:30 h
  • ACTE 4 Televisió L’Hospitalet. Dissabte 1 de juny 2024 i diumenge 2 de juny 2024

Novetats

El festival presenta algunes novetats. Segons Eduard Isern, “Una de les novetats, és que hem convidat a l’institut Pedraforca a la projecció de dimarts a la Tecla Sala”

Una altra novetat és que s’ha volgut incentivar l’assistència a la projecció de l’avinguda Primavera oferint crispetes i begudes. “Perquè els espectadors tinguin l’experiència completa del cinema”, diu Isern.

Gala final

Premi a millor curt, millor animació, de temàtica social o en català. Aquestes són algunes de les categories a les quals poden aspirar els participants. Als guanyadors els coneixerem a la gala final, el dia 5 de juny, a l’auditori Planeta.

Les projeccions seleccionades es podran veure en les diverses projeccions. Consulta el programa