S’apropa el 5 de gener i amb ell l’arribada dels Reis Mags. Una data molt especial pels més petits de la casa, que esperen amb il·lusió la carrossa del seu rei preferit i despertar-se l’endemà amb els regals sota l’arbre.

Els veïns de L’Hospitalet ens han explicat quin record tenen d’aquest dia. Consideren que abans s’era feliç amb menys coses, encara que fos un petit detall, la majoria ho vivia amb alegria i il·lusió. “Potser tenies un regal” explica Miguel Ángel Rodríguez “però aquell regal em durava fins als divuit anys, perquè com hi havia poc ho valoràvem molt més”. En canvi, els nens i les nenes d’ara indiquen quins regals volen i estan acostumats a rebre més joguines.

Per la falta de recursos que hi havia a la majoria de les llars, molts adults i gent gran han viscut amb més emoció els reis mags dels seus fills o dels seus nets. Tot i això, encara recorden el regal especial que va marcar la seva infància. En el cas de les dones, normalment era una nina, com la Rosaura, la Virginia o una nina Pepona. En el cas dels homes, els regals estaven més relacionats amb l’activitat física, com ara una pilota, un disc o una escopeta de joguina.