Després de la jornada electoral del 12M, aquest dilluns els diferents candidats hospitalencs han fet balanç dels resultats obtinguts en aquestes eleccions autonòmiques.

PSC: “Tret de Vox i AC, totes les opcions són possibles”

El 42,5% dels hospitalencs han votat la llista socialista a les eleccions al Parlament de Catalunya. D’aquesta manera, són novament la força més votada a la ciutat. Els resultats catalans els donen 42 escons, la qual cosa suposa un increment de 9 respecte a les passades eleccions.

Davant aquests resultats, el candidat socialista, David Pérez, ha declarat aquest matí que deixant de banda VOX i Aliança Catalana “totes les opcions estan obertes”. També pensa que aviat es podrà formar govern “malgrat que no serà fàcil”.

Junts: “L’independentisme s’hauria de retrobar”

Per a Junts – Puigdemont x Catalunya els resultats també han estat favorables. A L’Hospitalet, han guanyat un 0,69% més de vots i a Catalunya, han sumat 3 escons respecte a els anteriors comicis. Se situen doncs en la segona força més votada.

La portaveu de Junts a L’Hospitalet, Teresa Rubio, creu que “l’independentisme s’hauria de retrobar amb l’objectiu de fer allò que sigui més convenient per al país”. Ha refermat, a més, el que ja va anunciar ahir Carles Puigdemont, que “el govern serà possible amb ERC i el suport de la CUP”.

ERC: “La ciutadania ens ha situat en l’oposició”

Esquerra Republicana ha estat la formació amb els pitjors resultats respecte a les anteriors eleccions. A L’Hospitalet ha baixat prop d’un 5% de vots, mentre que a Catalunya ha passat de ser la segona força a la tercera. ERC tindrà ara 20 diputats al Parlament en comptes de 33.

El portaveu d’ERC a L’Hospitalet, Jaume Graells, ha declarat que “la ciutadania ens ha situat ara en l’oposició i el que toca ara és que els partits que ens han fet la pinça dirigeixin aquesta nova etapa”. Ha afegit, a més, que el partit continuarà treballant per les polítiques progressistes.

PP: “Oberts a dialogar amb Salvador Illa”

El Partit Popular és la formació que més ha pujat. A la ciutat, concretament, ha estat l’opció escollida per gairebé 13.000 hospitalencs que han permès situar el PP com a la segona força. En l’àmbit català, han aconseguit incrementar la seva representació fins als 15 diputats.

La portaveu del PP a L’Hospitalet, Sonia Esplugas, celebra els resultats i assegura que aquestes dades els dona força per treballar com a “alternativa de govern a les pròximes municipals.” Quant al Parlament, on són la quarta força, es mostren “oberts a dialogar amb Salvador Illa”.

VOX: “Tot està en mans dels separatistes”

Tot i que l’increment de votants no ha repercutit en el nombre de votants, VOX es mostra satisfet amb els resultats. Els resultats els permeten mantenir els 11 diputats al Parlament.

El portaveu de VOX a L’Hospitalet, Francisco González, ha reconegut que el partit “mai sumarà els seus vots ni amb Aliança Catalana ni amb Junts”. Ha afegit que tot i que els resultats han estat positius per a VOX, per a Catalunya són negatius perquè “la situació és molt incerta i tot està en mans dels separatistes”.

Comuns-Sumar: “Treballarem per un govern d’esquerres”

Per a Comuns-Sumar la pèrdua de vots els ha suposat passar de 8 a 6 diputats al Parlament. A L’Hospitalet, també han perdut prop d’un 2% dels votants.

La diputada al Parlament, Núria Lozano, ha donat la mà del partit per tal de facilitar la formació d’un govern d’esquerres. “Hem de frenar l’ascens de la dreta i l’extrema dreta pel bé del país”, ha afegit.

Per part de la candidatura de Ciutadans han declinat fer valoracions durant aquest dilluns.