Dissabte, 15 de juny, se celebra un Ple extraordinari per rellevar a Núria Marín al capdavant de l’Alcaldia de la ciutat. La fins ara alcaldessa va anunciar fa unes setmanes que renunciava al càrrec després de 16 anys presidint el Consistori.

Aquí et donem les claus sobre aquest Ple extraordinari que es podrà seguir, en un programa especial, a Televisió de L’Hospitalet i L’Hdigital. L’emissió en directe per TDT i per streaming començarà a les 12.25 hores i estarà conduïda pels periodistes Montse Quiñonero i Rubén Blas.

El Ple comença a les 12.30 hores

El Ple començarà a dos quarts d’una del migdia amb la renúncia de Núria Marín al càrrec d’alcaldessa i a la vegada a l’acta de regidora de l’Ajuntament. També farà efectiva la seva renúncia a l’acta de regidor el fins ara 1r tinent d’alcaldia d’Hisenda i Urbanisme, Francesc Belver, portaveu del grup municipal del PSC.

Un cop efectuades ambdues renúncies i les intervencions previstes, tindrà lloc la constitució de la mesa d’Edat que presidirà el ple per a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. La mesa estarà formada per la secretària de l’Ajuntament, Maite Redondo, la regidora de més edat, Olaya Lourdes Checa (del grup ERC-EUiA), i la regidora més jove, Laura García Manota (del PSC).

Tot seguit, es demanarà a cadascun dels portaveus dels grups municipals si presenten candidatura a l’Alcaldia i es procedirà a la votació del candidat/a que estarà cridat a presidirà l’Ajuntament.

El grup socialista, la primera força en número de regidors a l’Ajuntament i amb major número de vots a les urnes les passades municipals del 2023, presentarà com a candidat l’actual tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, David Quirós.

Un cop feta la votació, el nou alcalde o alcaldessa rebrà la medalla i el bastó de comandament de la ciutat i passarà a ocupar la presidència del Ple. La sessió finalitzarà amb la intervenció del nou batlle/a..

És previst que hi assisteixin com a convidats alcaldes metropolitans, diputats i diputades al Parlament, exregidors i exregidores, representants de la vida associativa i dels àmbits empresarial i cultural i altres personalitats de la ciutat.

La corporació municipal per al mandat 2023-2027 està formada per vint-i-set regidors i regidores: tretze representants del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); quatre d’Esquerra Republicana de Catalunya + EUiA (ERC+EUiA); quatre del Partit Popular (PP); tres de VOX, i tres de L’Hospitalet En Comú Podem-Confluència (LHECP-C).

L’acte i la informació posterior a L’Hdigital

A més del programa especial de Televisió L’Hospitalet, L’Hdigital oferirà un time line de seguiment del Ple extraordinari amb la informació de tot allò que vagi succeint.

A posteriori, L’Hdigital publicarà les reaccions davant el canvi a l’Alcaldia, el resum de la jornada i també el Ple íntegre a la carta.

Núria Marín i Martínez

Núria Marín va accedir a l’alcaldia de L’Hospitalet el 19 d’abril de 2008 i va revalidar el càrrec en les eleccions municipals de 2011, 2015, 2019 i 2023. Durant aquests anys, el diàleg i el consens han estat una constant en la forma de gestionar els grans temes de ciutat.

De la seva gestió cal destacar-ne la consolidació del Districte Econòmic de L’Hospitalet, amb la plaça d’Europa i el recinte de Fira de Barcelona a la Granvia al capdavant; l’impuls del projecte del  BioClúster d’Innovació i Salut, en el marc de la transformació de l’avinguda de la Granvia fins al riu Llobregat; i el desenvolupament del Districte Cultural de L’H, que ha fet possible que zones industrials desocupades de la ciutat ara acullin activitats culturals i creatives de primer nivell.

Francesc Josep Belver i Vallés

Francesc J. Belver va ser elegit regidor de l’Ajuntament l’any 1999. De llavors ençà, ha ocupat diferents àrees de govern relacionades amb la seguretat ciutadana, la planificació, l’urbanisme i el desenvolupament econòmic. Des de 2011 ha estat primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament i portaveu del grup municipal del PSC. Actualment, era el responsable de l’Àrea d’Hisenda i Urbanisme.