L’actual fase d’emergència que aquest febrer s’ha decretat a més de 200 municipis catalans, entre ells L’Hospitalet, comporta una notable restricció d’aigua per al reg de parcs, jardins i zones verdes, inclosos els camps esportius. A la ciutat, durant les fases anteriors del pla de sequera, el reg de tot el verd urbà estava permès amb aigua del freàtic. Ara, però, el reg ha quedat limitat només als arbres i exclusivament es pot destinar l’aigua del freàtic mínima per mantenir en vida cada exemplar. El que s’anomena ‘reg de supervivència’ i s’ha de fer en hores de baixa insolació.

Ni tant sols es permet el reg gota a gota amb aigua potable. Només està actiu el gota a gota que utilitza aigua del freàtic, i que el podem diferenciar perquè el tub és de color lila.

Els arbustos i matolls dels jardins tampoc es reguen de manera rutinària, però se’ls podrà subministrar reg quan es percebin símptomes de manca d’aigua.

També es fa un reg especial en el cas dels arbres d’interès local.

S’ha ampliat el diàmetre dels escocells per mantenir la humitat

Una altra mesura per aprofitar l’aigua del reg que reben els arbres ha estat la realització d’uns escocells més grans, la qual cosa permet emmagatzemar més aigua i mantenir la humitat al voltant del tronc de l’arbre.