Els residents a l’estranger que vulguin votar a les Eleccions al Parlament Europeeu cal que s’inscriguin al cens electoral de residents absents, el CERA, abans de l’1 de febrer.

A través de les delegacions del Govern a l’exterior, el Govern informarà la ciutadania sobre com han d’exercir el vot des de l’estranger. Si es vol participar en els pròxims comicis, el primer pas que cal fer és inscriure’s al registre del cens electoral de residents absents, el CERA (el termini per fer-ho finalitza l’1 de febrer del 2024) a l’oficina consultar més pròxima.

En data 1 de març de 2023, les persones més grans de 18 anys inscrites en un consolat espanyol amb adscripció a un municipi de Catalunya eren 279.525. Aquesta xifra representa el 12% del total de persones amb nacionalitat espanyola i dret a vot residents a l’exterior.

A més, el Govern habilita una bústia de contacte (catalunyaexterior@gencat.cat) per resoldre qualsevol dubte que la ciutadania resident a l’estranger tingui en relació amb el procediment que cal seguir per poder votar.