Totes les persones que vulguin tenir un gos en el futur hauran de passar un curs de responsabilitat. Així ho assenyala la nova llei de protecció dels animals, aprovada ara fa més d’un any. La concreció, però, d’aquest requisit es començarà a conèixer a partir d’aquest mes de juliol, quan el govern espanyol té previst tenir enllestit l’esborrany del desplegament d’aquesta nova norma.

S’acaba la distinció entre races de gossos

Alguns mitjans han avançat que la nova normativa preveu formar els amos de tota mena de races, per tal de fomentar la tinença responsable i evitar l’abandonament. De fet, Cristina Bécares, advocada especialista en Dret Animal ha explicat a l’entrevista de l’Informatiu que “aquest curs està previst per a totes aquelles persones que siguin propietàries, titulars registrals d’un gos, independentment de la raça, la mida, o de com ha arribat a les nostres vides”.

En principi, “només s’hauran de treure el curs aquelles persones que vulguin incorporar un gos als seus habitatges” ha afegit l’advocada. Per tant, les persones que ja tenen un o diversos gossos no necessitaran formació, tret que vulguin adoptar-ne un altre.

Passaport per a mascotes

Encara falta veure l’esborrany real per saber com quedarà, però un altre dels punts dels quals s’està parlant és el de la creació d’un passaport per a mascotes. Per a Cristina Bécares, aquest “donarà seguretat, sobretot al propietari perquè així sabrem per quines mans ha pogut passar aquell animal”. També serà beneficiós perquè quedaran registrades les morts dels animals.

L’identificaicó de gats

Respecte als gats, ja és obligatori tenir-los amb un microxip implantant, independentment del que digui la nova llei. “Tots els responsables de gats hem de tenir als nostres animals identificats degudament amb un microxip i censsats a l’ajuntament on vivim habitualment”, ha comentat Bécares.

Altres animals

L’advocada especialista en Dret Animal, Cristina Bécares també ha relatat que molts propietaris d’altres animals, els quals es va dir que estaria prohibit tenir-los a casa, com ara periquitos o tortugues, arriben a ella amb moltes preocupacions.

En aquest sentit, Bécares demana calma: “fins que no surti el reglament, no sabrem amb quins animals podrem continuar convivint, i això no significa en cap cas que hagis de desfer-te d’ells sinó que veurem quins requisits has de complir i com has de notificar que hi convius amb aquells animals”.