Segons CCOO les dones dediquen una mitjana de dues hores setmanals més que els homes a les tasques domèstiques i a les cures. Alerten, a més, que aquest repartiment desigual afecta la vida laboral de les dones.

La responsable de Plans d’Igualtat CCOO Catalunya, Celeste Attias, ha explicat que “a causa d’aquesta dedicació extra al treball no remunerat les dones tenim més parcialitat, les nostres carreres professionals es paralitzen amb la maternitat, etc. I tot això acaba afectant el salari del present i del futur (referint-se a les pensions).”

Malgrat que s’estan fent avenços gràcies als plans d’igualtat que apliquen determinades empreses, consideren que la clau passa per l’empoderament de les dones treballadores i la sensibilització en l’àmbit laboral.

Des de CCOO de L’Hospitalet, la Damaris Juan, ha afegit que “el que demanem és una conciliació laboral i familiar plena sempre que el tipus de feina ho permeti. I que el fet de tenir fills no sigui un obstacle a l’hora assolir un càrrec de responsabilitat, per exemple. Ens hem d’empoderar i dir-los: aquest és el meu dret”.

A la jornada han participat quatre dones d’àmbits laborals diversos que han compartit les seves experiències en corresponsabilitat i que lluiten dia a dia per al repartiment equitatiu.