Que la celebració del Ramadà no afecti el rendiment i la recuperació física. Sota aquesta idea els esportistes musulmans busquen fórmules per combinar la festivitat de la primera revelació de Mahoma amb l’exercici físic.

La gran majoria adapta els àpats a les hores sense llum solar. Això vol dir, un primer tast cap a les 7 del vespre, un dinar més fort cap a les 10 o 11 de la nit, i un darrer menjar de matinada. El que més costa de portar és la hidratació, ja que durant els entrenaments, i sobretot en els partits, el cos perd molt líquid i cal aguantar sense veure si s’està seguint el Ramadà.

El jugador del CE L’Hospitalet, Mahamadou Jabbie, explica que “als partits no pots regular la hidratació, i això ho complica més. El menjar és més aviat i després cal distribuir els menjars al llarg del vespre i la nit”. També creu que “la clau és varietat en els àpats i fer-ho de manera més concentrada”.

El porter del AE Bellsport L’Hospitalet, Amar Ceesay Danso, comenta que “després de tants anys ho portem força bé, és fàcil. Però al mateix temps també és molt exigent. Sens dubte, el més complicat és passar molta estona corrent sense beure aigua”.

Sanku Jabbie, també jugador del CE L’Hospitalet, apunta que “es nota perquè fas un canvi important en la dieta. Però al final el cos s’adapta. Ens ho agafem bé perquè estem acostumats i ja sabem com fer-ho”.

Amar Ceesay Danso creu que “si tens fe és més fàcil. Ens agrada fer el Ramadà, no és exigència, és gratitud”.

El Ramadà acabarà el diumenge 30 de març. Fins a aquesta data tots asseguren que mantindran el nivell de rendiment. D’altra banda, a Catalunya es calcula que actualment la comunitat musulmana és d’unes 600.000 persones.