Com és habitual a les Festes de Primavera té lloc el Concurs de Cocteleria per a joves professionals “Ciutat de L’Hospitalet”. Enguany s’ha celebrat per primera vegada al Renaissance Barcelona Fira Hotel i ha assolit el record de participació amb 29 joves de 19 escoles d’hosteleriaque han presentat les seves propostes.

Nervis entre els assistents per presentar la seva elaboració. Els joves participants, provinents d’escoles d’hostaleria de tot Catalunya, han de preparar un còctel aperitiu propi i servir-lo en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració seguint les normes de la International Bartenders Association (IBA).

Un cop acabada l’elaboració, un jurat especialitzat en valora la part tècnica i la degustativa. Enguany, en aquesta 38a edició del concurs, s’ha assolit el rècord de participació amb 29 joves. Es tracta de professionals i alumnes d’escoles d’hostaleria i cocteleries d’entre 16 i 27 anys amb un màxim de dos participants per centre formatiu o cocteleria, i com a molt, un any d’experiència professional.

Els guanyadors de les diferents categories han sigut:

• Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, primera classificada, Premi Memorial Jordi Estadella.
• Emilio Ernesto Rosales Marroquin, del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, segon classificat.
• Lisken Kadid Villegas Folleco, de l’Escola de Restauració Santa Coloma (Grameimpuls), tercer classificat.
• Pol Bermejo, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
• Néstor Alfonso Baez Jiménez, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
• Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Durant el concurs, els participants han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.

El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col•laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.

Televisió de L’Hospitalet ha pogut parlar amb alguns dels participants (veure vídeo de la part superior).