Alimentaria & Hostelco torna a partir d’aquest dilluns al recinte Fira Gran Via de L’Hospitalet, amb les principals novetats del sector alimentari i de restauració, amb més de 3.000 expositors.

Anna Canal, Project Director Alimentaria Exhibitions, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha assenyalat que “el més destacat és l’increment d’expositors i d’oferta a nivell internacional que s’ha donat en els darrers anys. Tenim una molt bona oferta de productes saludables i novedosos, que vénen a buscar el seu lloc a nivell internacional”.

Canal també ha volgut destacar la creació de The Horeca Hub “un espai de debat multidisciplinar, al pavelló 6, on posarem sobre la taula tots els reptes de la indústria vinculada al món de la restauració, per poder afrontar tot el necessari en aquest sentit”.

La intel·ligència artificial també ha arribat al món de l’alimentació i restauració. Anna Canal ha anunciat que “podrem veure diversos exemples i empreses que estan treballant de forma molt dinàmica en IA, tant aplicada a nivell de producció, com a nivell de solucions, com per exemple robots col·laboratius o noves aplicacions per al sector de l’hostaleria i restauració i un munt de noves dinàmiques per aportar solucions al sector”.

Entre aquells productes curiosos que podrem trobar en el saló hi ha una costella enriquida amb Omega 3, una cervesa sense alcohol i amb proteïnes per a la recuperació muscular, entre d’altres. “A Alimentaria hi ha un munt de novetats” ha afegit Canal “totes les empreses de la indústria alimentaria estan oferint nous productes, com per exemple coberts comestibles, amb una finalitat molt clara de sostenibilitat, tipus de caldos per fer ramen a casa o un batut de fruites amb col·lagen per cuidar la pell i la musculatura. Realment la indústria alimentària espanyola és molt dinàmica i trobarem productes molt novedosos i a l’abast de tothom”.

El saló Alimentaria & Hostelco espera acollir 100.000 visitants en l’edició 2024, i per a Anna Canal “sí que és veritat que la darrera edició encara era just post-pandèmia, i ara estem veient que hi ha molt bona acollida i esperem superar aquesta xifra amb visitants procedents d’arreu del món.