“Clive Booth, artista social”, és una exposició retrospectiva de l’artista Clive Booth, anglès establert a Catalunya des de l’any 1977. Des de llavors, surt pels carrers de Barcelona i L’Hospitalet amb les seves obres al seu propi cos. La seva exposició es pot visitar al Centre Cultural La Bòbila fins al 15 de juliol.
Entre fotografies, obres, objectes personals i algunes performances, l’artista social Clive Booth recorda en una exposició la seva trajectòria des dels seus inicis a les Rambles de Barcelona. Nascut a Anglaterra, va arribar a Catalunya l’any 77 després d’haver tingut una infantesa molt trista, un fet que el va portar a convertir-se en la persona que li va faltar quan era un nen.
Conèixer les Rambles de Barcelona va ser un aspecte clau per canviar la seva vida. Així ho explica l’artista: “porto des de l’any 80 fent activitats socials artístiques sobretot a Barcelona perquè vaig decidir que volia expressar-me en llocs quotidians. Creia que hi havia massa art als llocs artístics i una gran manca d’humor i creativitat en els del dia a dia”.
Després de més de 40 anys sortint pels carrers de Barcelona i L’Hospitalet, durant els darrers dos anys l’ha acompanyat un fotògraf documental, en Marc Asensio, que ha enregistrat els moments de complicitat que l’artista ha tingut amb el públic. Molts d’aquests moments són al metro, mentre es desplaça allà on va a fer de professor per poder finançar la seva obra.
“Dono classes particulars, doncs quan vaig a una actuo pel camí. I d’una classe a una altra continuo actuant. És una manera d’aprofitar el temps, i si vaig al metro, em veuran milers de persones”, relata Booth.
I és que en Clive comença el dia amb tot d’idees al cap que plasma en contes, objectes o cartells. Fins i tot els que va fer servir l’any 1987 quan va participar en el Festival L’Hospitalet Art Viu.