Ciutadans ha volgut celebrar l’1 de maig fent un homenatge a les persones que van emigrar als anys 70 i 80 des de diferents punts d’Espanya a Catalunya per treballar amb la  presentació del documental “8 apellidos catalanes”. A l’acte que s’ha celebrat al Centre Cultural Tecla Sala, han assistit entre d’altres la hospitalenca Noemi de la Calle, diputada de Ciutadans al Parlament i número 4 de la llista.

El documental presentat per Ciutadans mostra el testimoni de 8 catalans que tenen arrels de fora de la comunitat autònoma i exposa situacions d’assetjament, assenyalament i insults que han patit al llarg dels anys a Catalunya.

Carlos Carrizosa cap de llista de Ciutadans, ha assegurat que “els González, Fernández, Ruiz o García, han aixecat i han fet més gran Catalunya i sovint han estat oblidats pel socialisme i assetjats pel separatisme”.

Segons Carrizosa, “tots ells han fet una Catalunya més forta i productiva, i tots ells han estat tractats moltes vegades com a ciutadans de segona. Els que van venir, o els seus avis que van arribar fa més temps, o els seus pares moltes vegades han estat insultats pel separatisme i menyspreats pels poders públics”.

Carrizosa ha assenyalat que “és important que Ciutadans continuï tenint influència al Parlament”, i ha destacat que “ells mai utilitzaran els seus votants com a moneda de canvi com els dos grans partits nacionals”.  

El cap de llista de Ciutadans ha afegit que el seu partit va néixer al 2006 per denunciar el nacionalisme de la societat catalana que ha marginat a moltes persones amb un discurs aparentment d’integració però en realitat els ha fet sentir com si fossin ciutadans de segona.