L’Hospital Universitari de Bellvitge és la capital mundial de l’artroscòpia d’espatlla des d’aquest dijous i fins divendres.  

Traumatòlegs i cirurgians ortopèdics especialistes en aquest tractament es donen cita en el curs Barcelona International Arthro Shoulder Surgeries (BIASS) 2023 que se celebra a l’Hospital i també al Centre de Convencions de l’hotel Hyatt Regency Barcelona Tower, a tocar del centre hospitalari.

Es tracta de la sisena edició d’aquest curs, considerat el més important de l’Estat espanyol i un dels més importants d’Europa.

L’esdeveniment ha atret més de 250 assistents procedents de països de tots els continents. Compta amb 21 cirurgians docents per operar i moderar, amb 6 moderadors espanyols, que portaran a terme un total de 16 operacions.

Aquestes intervencions estan programades als quiròfans de l’Hospital Universitari de Bellvitge i seran retransmeses i comentades en directe als assistents a la sala d’actes. Les 16 cirurgies en directe seran casos d’especial interès pel seu caràcter complex o innovador.

A més, hi haurà conferències, casos clínics i debats per aprofundir sobre les tècniques presentades amb alguns dels experts més prestigiosos del món. 

Segons el doctor A. Hachem, membre del comitè científic del BIASS i responsable de la Unitat d’Espatlla del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Bellvitge, “en la nostra especialitat pràcticament cada any es desenvolupen nous instruments i noves tècniques que fan imprescindible la constant actualització dels coneixements per millorar la qualitat de vida dels nostres pacients”.