Aquest dimecres, la parada de bus del carrer Enric Prat de la Riba amb Rambla de la Marina no ha estat només un lloc de pas. Tècnics de divulgació científica d’IS Global han xerrat durant tot el matí amb el veïnat de L’Hospitalet per explicar els beneficis del transport públic i actiu.

En concret, els divulgadors han explicat com el transport públic contribueix a la disminució de la contaminació atmosfèrica, el soroll i l’efecte illa de calor a les ciutats. “Volem explicar a la gent que espera el bus els beneficis que té el transport públic i el transport actiu”, explica Pamela Blanche, tècnica d’IS Global. “En general, la gent ja és conscient d’aquests temes i la nostra presència serveix per reforçar aquests coneixements”, afegeix.

El veïnat, per la seva banda, rebia positivament la iniciativa. “Jo faig servir molt el transport públic i també camino molt”, explicava Juana Martínez. Manuela Villalba afegia peticions per fer la ciutat encara més amable pels vianants: “Jo el que demano és que la vorera sigui per a nosaltres, que puguem caminar amb normalitat i sense esquivar patinets”.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet i LHCiència, tindrà un nou episodi aquest divendres, quan els divulgadors científics expliquin els beneficis del transport públic i la sostenibilitat a la línia 9 del metro.