El sindicat CGT ha convocat durant tota la setmana aturades de les zeladores i zeladors de l’hospital de Bellvitge, per tal d’aconseguir millores laborals i professionals i en la gestió del servei. Reclamen poder disposar de material més acurat per atendre millor els pacients, reforç de la plantilla i que s’implanti un model de funcionament més eficient.

Segons la CGT, aquest grup de professionals no compta amb material en bones condicions, sobretot llits i cadires, i es queixa de la manca de manteniment d’aquest material. També reclamen un nou model de gestió del servei, que inclogui nous criteris d’assignació de personal.

El zelador Alberto Martínez ha explicat que “quan parlem de model ens referim, per exemple, al nombre de càrrecs responsables que caldria i a valorar si caldria que hi hagués més zeladors en alguns dels edificis de l’ampliació de l’hospital per poder estar més en la primera línia de l’atenció als pacients“.

Igualment, consideren que cal ampliar la plantilla de zeladores i zeladors, que, segons la direcció seria de 300 persones, una xifra qüestionada per la plantilla i pel sindicat CGT. Alberto Martínez ha recordat que “arrosseguem retallades des de fa anys i no s’ha solucionat la manca de personal, tret d’alguns ajustaments, així que continuem reivindicant l’ampliacio de plantilla“.

La direcció de l’hospital de Bellvitge assenyala que la setmana passada, en una reunió de mediació, va assumir bona part d’aquestes peticions: la compra de material ja estaria aprovada, tot i que el procés administratiu és lent, i s’ha dissenyat un programa per reforçar el paper d’aquest grup professional el procés assistencial.

El director de Persones de l’hospital de Bellvitge, Josep Àngel Duró, ha afegit que a finals de novembre s’ha programat una revisió de les fitxes de prevenció de riscos de tots els llocs de treball, “amb especial atenció al col·lectiu de zeladors”.

Josep Àngel Duró també ha destacat que 25 zeladors han passat de tenir contracte eventual a contracte fix i que la intenció es mantenir aquesta línia de regularització laboral.

Les zeladores i zeladors puntualitzen que, de moment, cap d’aquests compromisos s’ha concretat, així que ha decidit mantenir el calendari d’aturades d’una hora per cada torn de feina durant tota aquesta setmana.

Critiquen, igualment, que la setmana passada s’autoritzés que Antonio Orozco fes una actuació a l’hospital, amb el moviment de gent i el risc que això comporta, i que en el cas d’una protesta laboral s’hagi aplicat estrictament la directiu del Procicat, i hagin de fer les concentracions a 500 metres de distància.