Comissions Obreres, amb el suport de diverses entitats, ha presentat a L’Hospitalet la campanya per a la iniciativa legislativa popular “Volem el 6%”. Si aconsegueixen 50.000 signatures, el Parlament haurà de debatre la llei que proposen: una norma que obligui a destinar almenys el 6% del producte interior brut a l’educació.

Es tracta del percentatge que recomana la UNESCO i el que hi ha en països europeus referents en l’àmbit educatiu. De fet, la LEC, la Llei d’Educació de Catalunya aprovada el 2009, ja recollia arribar a aquest percentatge del PIB.

Un compromís, però, que s’incompleix. I és que del 6% que demanen es destina poc més de la meitat, un 3,82%. Per això, els promotors de la campanya, amb Comissions Obreres al capdavant, volen impulsar una llei específica que reguli el finançament del sistema educatiu.

Asseguren que amb més recursos es podria fer front a l’abandonament i la segregació escolar, així com garantir l’accés a una educació de qualitat en totes les etapes.

La campanya de la ILP compta amb el suport d’una quinzena d’entitats cíviques i de l’àmbit educatiu. La recollida de signatures entre la ciutadania començarà la setmana que ve i s’allargarà durant un període de 6 mesos.