Els Pressupostos de la Generalitat per aquest 2023 preveuen que es destinin més de sis milions d’euros a centres educatius de L’Hospitalet. Una inversió que des de Comissions Obreres i el Casalet, el Moviment d’Ensenyants de L’Hospitalet, consideren del tot insuficient.

“A L’Hospitalet, partim d’una problemàtica molt greu que és la saturació dels centres escolars amb sobreràtios del 10%. Calen tres escoles noves de primària per fer front a aquest problema, per tant, aquesta inversió és més que insuficient“, ha explicat Carles Nadal, delegat d’Educació de CCOO de L’Hospitalet.

Entre les inversions previstes destaca l’ampliació de l’Institut –Escola Pere Lliscart, amb 3,5 milions d’euros o el mòdul prefabricat per a l’Institut –Escola Maria Miret. Els pressupostos també recullen diverses partides per a les sis escoles del Pla d’Urgència, que tenen més de cinquanta anys. Una vella reivindicació de la comunitat educativa i per la qual ja van recollir signatures l’any 2021 i van portar al Parlament.

“Són unes inversions que s’haurien hagut fet des del 2008. Hem anat tres vegades al Parlament a comentar-ho als grups polítics. I es va treure el compromís que s’invertirien 3,2 milions d’euros a l’Institut- Escola Pere Lliscart i 3,2 milions d’euros a l’Escola Milagros Consarnau. Que algú passi per allà davant i que ens digui on estan aquestes obres i aquests diners. La ciutat no pot esperar”, ha apuntat Nadal. “Es torna a dir que s’invertiran diners, però per a quan, per al darrer mes de l’any? Veurem com molts d’aquests diners no hauran arribat. S’han d’afrontar els problemes de veritat”, ha afegit.

Per la seva banda, des del Casalet, el Moviment d’Ensenyants de L’Hospitalet, el seu president Robert Escribano ha apuntat que les escoles del Pla d’Urgències “eren una de les prioritats que recollia el Pacte Local per a l’Educació i això encara està molt poc madur i, amb aquests pressupostos, s’avança molt poc”.

Per lluitar contra uns recursos que consideren insuficients, sindicat i entitat, entre altres, impulsen una proposta d’ILP per dedicar el sis per cent del PIB català a l’educació.

Eleccions sindicals a l’educació

Fa uns dies van tenir lloc les eleccions sindicals en educació on Comissions Obreres s’ha posicionat com a primer sindicat a L’Hospitalet. Ho ha fet assolint el 41% dels vots, doblant al segon sindicat. A més, des del sindicat informen que han estat la primera opció a molts dels centres eductius de la ciutat. Una nova etapa on, asseguren, seran molt exigents amb totes les administracions.