CCOO continua denunciant que la situació de les aules de la major part dels centres educatius públics de la ciutat pel que fa a la temperatura i la climatització fa que es pugui parlar d’emergència educativa i exigeix a la Generalitat i l’Ajuntament que en prenguin mesures urgents.

A l’escola Pau Sans, del barri de Sant Josep, el pati que fa servir la canalla d’infantil i primària és a cel obert, però no disposa de cap tendal i la mainada pateix l’efecte de les altes temperatures. Només hi ha una petita zona d’ombra però els tendals els va sufragar el propi centre ja fa més de 10 anys.

Alfredo Quero Ramos, membre del Consell Escolar, ha assenyalat que “tenim un pati de 75 metres quadrats que no té cap ombra, tret dels edificis del voltant. I pots trobar la canalla aprofitant l’ombra d’una paret perquè no aguanten més la calor”.

Ara com ara, totes les aules de l’escola Pau Sans tenen ventiladors, però son aparells que van ser comprats per la direcció del centre i per l’associació de famílies i que, a més, havien de ser una climatització temporal.

Alfredo Quero Ramos ha assenyalat que “qualsevol dependència municipal té un sistema de climatització i considerem que un equipament tan important com una escola també n’hauria de tenir, no només ventiladors”.

CCOO recorda que la pujada dràstica de les temperatures que ha desfermat el xoc climàtic fa que l’adequació tèrmica de les aules hagi de ser una prioritat educativa de primer ordre i critica que el departament d’Educació de la Generalitat hagi anunciat la distribució de 3.500 ventiladors a repartir entre 3.800 centres educatius públics d’arreu de Catalunya, és a dir 0,9 ventiladors per centre.

També critica que els fons especial de 2’5 milions d’euros anunciat per l’Ajuntament per a la climatització, amb ventiladors i tendals, d’aules, zones d’esbarjo i espais comuns, encara no ha arribat als centres.

Mar Castro Linero, delegada de la Federació d’Educació de CCOO, ha explicat que “moltes famílies de centres de la ciutat estan portant ventiladors de casa i estan fent allò que hauria de fer l’Administració, Generalitat i Ajuntament. I ja no parlem dels patis, que no tenen ombra, i no se sap si els infants estan pitjor a fora o a dins de les aules”.

CCOO considera que el conflicte de competències entre Generalitat i Ajuntament de L’Hospitalet sobre a qui correspon climatitzar els centres educatius faria palès la “manca de cura de les dues administracions envers el conjunt de la comunitat educativa de la ciutat”.

CCOO també posa l’accent en el fet que les mancances de climatització encara s’agreugen més en els centres de l’anomenat Pla d’Urgència, escoles i instituts que ja tenen més de 50 anys i que necessiten una reforma integral, pendents també que la Generalitat concreti un pla d’inversió específic.