CCOO de Catalunya inicia el nou curs sindical amb la Festa del Treball Digne que se celebrarà, dissabte, 8, de 17 a 23 hores, a la plaça de la Cultura, a Bellvitge. El secretari general, Javier Pacheco, ha estat a l’Entrevista de l’Informatiu i ha dit que els treballadors necessiten respostes a les seves dificultats, reivindicació, però, en un to de festa.

La Festa del Treball Digne té el lema “Cultura és treball”, i des de CCOO es vol reivindicar accions concretes que solucionin les dificultats econòmiques que molts treballadors estan passant. Javier Pacheco, secretari general de CCOO, ha apostat per “una societat crítica amb el populisme i contra les postures reaccionàries. Cal una resposta urgent a les polítiques segregadores de la dreta”.

Malgrat la pujada de l’atur, Pacheco creu que “cal seguir l’evolució des propers mesos i encara no hi ha aquesta realitat de crisi. Ha pujat l’ocupació en global i tenim a més persones amb contractes indefinits però calen més recursos per fer front a l’augment de preus”.

Per Javier Pacheco és necessari “desenvolupar un procés impositiu més redistributiu on paguin els que més tenen i guanyen per retornar-ho a la gent que pateix més durament la crisi. També cal controlar els preus com s’ha fet amb l’energia. La cistella de la compra té un desviament tant important que hi ha productes que ja superen el 20% d’augment del seu preu”.

Tot plegat quan aquest 7 d’octubre se celebra la Jornada Mundial del Treball Digne convocada per la Confederació Sindical Internacional amb el títol de “Justícia Salarial”. Promouen un nou contracte social basat en la justícia salarial; el respecte dels drets humans dels treballadors; un model de protecció social que vetlli per tothom i la defensa de les llibertats sindicals.

Per garantir el compliment de l’Agenda 2030 demanen més protecció i creació d’ocupació de qualitat, polítqiues nacionals i internacionals que fomentin la solidaritat a escala global i més coherència en les polítiques públiques per garantir els serveis públics de qualitat;

Altres reivindicacions passen per demanar un treball digne; per un nou model econòmic inclusiu i per la configuració de normes de dret internacional públic, com el tractat vinculant amb mesures de seguiment i sancions si es vulneren els drets humans per part de les empreses.