Els bars, restaurants i botigues de souvenirs de Collblanc més propers al Camp Nou asseguren que les obres de remodelació que van començar fa uns mesos al camp del Barça estant repercutint en els seus negocis. I és que la marxa provisional dels partits del Futbol Club Barcelona a l’estadi Olímpic de Montjuïc ha fet que l’afluència d’aficionats i turistes a la zona sigui molt menor.

Acostumats a omplir els dies de partit, al restaurant Siete Gotas de la Riera Blanca la pèrdua de clients arriba al 70%. La seva propietària, Leticia Montero, explica que “la feina ha baixat moltíssim. Abans, quan el Barça jugava aquí el flux de gent era constant des del matí fins a altes hores de la nit. Malgrat que encara hi hagi el museu o es juguin partits de bàsquet o handbol, no és el mateix”.

Un impacte en el volum de feina i els ingressos que els ha obligat a reestructurar la plantilla i acomiadar un 80% dels treballadors. “Abans podíem tenir 4 o 5 persones a la cuina i 6 cambrers, però ara són dos treballadors i jo, que m’he posat a fer de cuinera. Ens hem tornat polivalents”, explica la Leticia.

Aquests esforços, però, amb prou feines els permeten mantenir la viabilitat econòmica del negoci. I és que la temporada passada podien pagar pràcticament els sous i el lloguer de tot un mes amb només un partit important. “Entre la inflació i el tancament del Camp Nou aquest serà un any de subsistència. Esperem que les obres no s’allarguin i que el Barça pugui tornar a jugar al Camp Nou la temporada que ve. Si no, això és una sagnia total”.

A pocs metres, al restaurant Riavia, amb un perfil de client més local, l’impacte és menor. “Fem un 20% menys de facturació mensual. Abans, si haguéssim tingut quaranta taules mes, les hauríem omplert; però ara tota aquesta afluència s’ha perdut”, assegura Juan Luis Rodríguez, responsable de l’establiment.

Els bars i restaurants, però, no són els únics negocis afectats per les obres del Camp Nou. Un altre tipus d’establiment amb força implantació en aquesta zona de L’Hospitalet són les botigues dedicades a la venda de records i marxandatge del Barça.

La María Cristina Ortiz, l’encarregada de Store Futbol Fans, explica que “abans en una setmana veníem unes 40 samarretes, però la setmana passada només en vam vendre un parell. Com que per aquí ja no passen els turistes que van al Camp Nou només facturem el 20% del volum que teníem abans “.

Des de la botiga expliquen que quan hi havia partits les vendes començaven els divendres i es mantenien tot el cap de setmana. “Entrava molta gent i compraven gorres, bufandes o samarretes. Ara, els pocs clients que venen són persones d’aquí que compren regals ocasional. Intentarem aguantar la situació fins on puguem”, lamenta la María Cristina.

A més de la pèrdua de clients per les obres del Camp Nou, alguns comerciants de la zona també pateixen dificultats afegides des de fa mesos per les obres de pacificació de la carretera de Collblanc.