Catorze alumnes, nou dones i cinc homes, han finalitzat aquesta formació gratuïta de 156 hores, que va començar el mes de setembre. El curs ofereix a l’alumnat la possibilitat d’obtenir la certificació com a tècnic/ca en instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum i també com a instal·lador/ra professional de sistemes Solar-fix. Es tracta d’una formació de millora de l’ocupació orientada a cobrir les necessitats del mercat de treball derivades de la transició energètica

La formació s’adreçava principalment a dones interessades a treballar en el  sector, a joves i persones majors de 45 anys, a demandants d‘ocupació no ocupats i a persones en situació d’atur de llarga durada o ERTO.

Un itinerari formatiu desenvolupat en col·laboració amb l’Associació Professional d’Empresaris Instal·ladors (APEI) i la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (FEGICAT), per tal d’ajustar-se a les necessitats específiques del perfil amb relació a les empreses del sector.

Millora de l’ocupabilitat enfocada a transició energètica

La formació està emmarcada en el projecte L’H energia: CEFEI, un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona, dins les accions previstes pel Centre per l’Energia i la Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H).

L’H energia: CEFEI és un programa de formació que té com a objectiu impulsar la capacitació i les competències de les persones a l’atur de la ciutat i millorar l’ocupació en l’àmbit de la transició energètica, dels nous models productius i de consum més sostenibles. A més, incorpora accions dirigides a dones en un àmbit on estan professionalment subrepresentades, per tal de reduir les desigualtats de gènere al sector i facilitar l’accés a un treball més digne.