L’obra de Carles Gabarró s’alimenta d’emocions i no busca la complaença de l’observador del seus quadres. “Jo he treballat la pintura d’una forma emocional, i això és bo i dolent”, diu l’artista. “Tothom busca agradar”, apunta Carles Gabarró, però també afegeix que la seva pintura “no és agradosa, penjable, i excessivament decorativa”. I és que l’obra d’aquest artista tira de “certa tragèdia i foscor”, però confia que hi haurà algun espectador que se sentirà atrapat pel seus quadres.

La trajectòria artística de Carles Gabarró va començar als anys 80 influenciat pels expressionistes alemanys i des de llavors ha anat transmutant, sobretot a nivell temàtic. A la seva iconografia hi apareixen llibres, paletes, edificis i, darrerament, llits.

“La fragilitat de la pintura a l’època del fast food’, nova exposició de Gabarró

L’obra de Carles Gabarró es pot visitar fins l’1 de juny al Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas, a Barcelona, a la retrospectiva ‘La fragilitat de la pintura a l’època del fast food’. Gabarró explica que “s’ha perdut la mirada en enfront la pintura” i que bona part de la culpa és d’Instagram i “el seu scroll infinit que és el fast food”. “

Gabarró fa 10 anys que va arribar al Districte Cultural de L’Hospitalet, però en els últims temps ha vist com el què era un oasi pels artistes perilla. “Això es gentrificarà”, lamenta l’artista que apunta que, si  això passa, “haurem de tornar a emigrar”.

Imatges de l’exposició “La fragilitat de la pintura a l’època del fast food’