Alumnes de l’Itinerari Formatiu Específic de l’Institut Llobregat interpreten l’obra de teatre que ha estat fruit d’un projecte Tàndem amb Plàudite Teatre. “Canviem el conte”, tracta el bullying a les escoles des del punt de vista de l’assetjador.

El Kelvin i els seus amics fan burla del físic d’una companya de classe a qui decideixen no convidar a la festa de final de curs. Els fantasmes del passat, del present i del futur que el persegueixen durant tota l’obra l’ajudaran a canviar les seves accions.

“Canviem el conte” és una història basada en el “Conte de Nadal” de Charles Dickens, amb una nova narrativa que explora el bullying més enllà de la víctima. L’obra ha estat possible gràcies a un projecte Fem Tàndem entre Plàudite Teatre i els alumnes que cursen l’Itinerari Formatiu Específic a l’Institut Llobregat.

La coordinadora de Plàudite Teatre, Marta Cumplido, ha volgut destacar que “l’obra a estat pensada conjuntament amb els actors, ja que la història ha estat construïda a partir de les seves experiències“.

L’IFE és una modalitat de formació professional que permet els alumnes amb necessitats educatives específiques, majors de 16 anys, avançar cap a la inserció laboral un cop finalitzen l’educació obligatòria. En el cas de l’Institut Llobregat, que va ser pioner l’any 2017, s’ha especialitzat en vendes i atenció al públic.

La coordinadora d’aquests estudis, Rosa García, ha expressat que “el teatre és una eina imprescindible. Ajuda els alumnes a desenvolupar competències socials i emocionals”.

El Grup de Teatre de l’IFE Llobregat farà dues representacions més al Centre Cultural de Santa Eulàlia que es faran el 23 i el 30 de novembre, per on passaran més de dos-cents alumnes de primària.