El Centre d’Estudis d’Hospitalet ha organitzat l’acte “Càntirs al carrer”, una trobada per debatre sobre l‘economia social i la implicació de la ciutadania en la creació la cultura, que també ha comptat amb una interpretació musical improvisada i fandango jarocho.

Els jardins del Tecla Sala han esdevingut escenari de debats i tertúl•lies on l’economia social a l’Hospitalet i la reivindicació dels drets culturals de la ciutadania han estat els temes centrals.

A l’acte Càntirs al carrer, les entitats organitzadores i el públic han recalcat que la població ha de ser un agent actiu i co-productor de cultura, juntament amb les institucions.

L’acte ha comptat amb la ponència de la Marta Domènech, gestora cultural a la cooperativa La Taula que ha senyalat que “la ciutadania no se sent interpel·lada quan es vulneren els seus drets culturals; en canvi, sí que ho fa quan es tracta d’altres sectors, com l’educació o la sanitat”.

La jornada s’emmarca dins del projecte intercooperatiu “Càntirs de la memòria” impulsat per set entitats: el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Joves per la Igualtat i la Solidaritat, Brotes, Alquímia Social, la Fuga, LaFundició i la Llibreria Espai Llavors. Amb aquesta iniciativa volen fomentar la reflexió i consolidació de models culturals de proximitat en clau d‘Economia Social i Solidària. La Tània Miró, tècnica d’intervenció sociocomunitària de Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS) explica que el projecte “posa a les persones al centre com a agents actius que promoguin la cultura i no només com a consumidores”. El projecte té tres nodes, Collblanc, la Torrassa i la Florida, on s’han promogut debats i activitats reflexives per generar una cultura “des d’avall”.

L’acte ha conclòs amb una interpretació musical amb glossa improvisada i fandango jarocho on s’han recitat les conclusions del debat.