Amb l’objectiu de millorar el cicle de la recollida selectiva, l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya especial que vol arribar a 1.200 petits comerços perquè facin un tractament correcte dels residus. Hem acompanyat dos agents de Civisme que han visita comerços de la Florida.

La campanya posa el focus en botigues com fruiteries, carnisseries, peixateries, forns de pa, drogueries, perfumeries, estancs, i petits supermercats, establiments que també venen fruita i verdura.

Els agents de civisme informen sobre la normativa de gestió de residus i posen l’accent en aspectes clau, com per exemple que les caixes de cartró, que “s’han de llençar al contenidor, sobretot, ben plegades i ben aplanades”, segons ha comentat l’agent de Civisme, Martí Aranda Silvestre.

Aquesta agent de Civisme també ha posat l’accent en les caixes de plàstic “i en els palets, que son objectes prou voluminosos i que requereixen d’un desplaçament a un altre punt”.

Un dels objectius principals d’aquesta nova campanya de civisme és fomentar un ús correcte dels contenidors de recollida selectiva de residus i evitar desbordaments, també de matèria orgànica.

El Tirso González Micó, també agent de Civisme, ha recordat que la matèria orgànica és un tipus de residu que “ens preocupa una mica més perquè genera la brossa més escandalosa i males olors”.

Si els residus que genera un comerç superen una quantitat determinada, cal contractar un gestor. En aquest sentit, Xavier Hernández Jódar, tècnic de Civisme de l’Ajuntament, ha posat l’exemple d’una carnisseria que “genera, com és normal, molts residus de matèria orgànica i llavors el que ha de fer és cridar una empresa especialitzada que els porti a una instal•lació on facin un tractament adient”.

Les sancions per fer una gestió incorrecta dels residus en l’àmbit comercial poden anar de 300 als 1.500 euros. Tot i així, l’objectiu de la campanya és divulgatiu i de sensibilització. De fet, a banda d’informar de la normativa, els agents de civisme també recullen possibles propostes de millora.

L’àrea municipal de Civisme també fan una crida a la ciutadania en general a no llençar bosses de brossa a les papereres.