La María José Sants té cita amb les seves amigues un cop al mes per anar a caminar per la ciutat. Avui la ruta és pels carrers i places amb nom de dona. Aquesta activitat està inclosa dins de la programació dels actes del 8M a L’Hospitalet.

Per a la María José aquestes caminades són una manera divertida i sana de relacionar-se amb altra gent i alhora conèixer la ciutat.

Segons la María José, “venim un cop al mes, anem a caminar, visitem diferents llocs de la ciutat, coneixem millor L’Hospitalet. A mi m’agrada molt caminar, no estic apuntada només a aquesta ruta sinó a varies més. Per a mi caminar és un vici.”

És la sisena caminada que s’organitza dins del programa “Camina, fes salut i coneix L’Hospitalet“, una iniciativa del Servei de Salut de l’Ajuntament que té per objectiu donar a conèixer els beneficis de caminar com activitat física.

Gemma Company, tècnica d’esports, ha explicat que “molta de la gent que s’anima a fer aquestes caminades per la ciutat estan derivats des dels centres de salut que els hi recomanen que surtin a caminar, ja sigui per malalties cròniques, diabetis, obesitat o cardiopaties.”

Per a totes les dones que han participat avui en aquesta ruta, sortir a caminar és una activitat física necessària i una manera de sentir-se millor amb més vitalitat i més feliç.

Aquest és el cas de la Isabel Molero que ha explicat que “jo vinc tots els mesos a les caminades que s’organitzen des del Servei de Salut de l’Ajuntament, i també surto a caminar amb una amiga meva. Fem de 12 a 14 quilòmetres cada dia”.

De la seva banda, la Maria Blanca González ha assegurat que “després de perdre la meva germana no tenia ganes de res. Sortir a caminar va ser una manera de continuar endavant i d’animar-me. Porto vuit anys fent aquestes rutes”.

Les caminades per la ciutat, són d’entre 4 i 7 km, amb breus visites guiades a edificis o espais singulars. Es programa una sortida mensual. L’activitat comença a dos quarts de deu i la durada total és d’aproximadament dues hores.