L’Associació de Famílies d’Alumnes del Centre d’Educació Especial Estel Can Bori, en col.laboració amb l’associació Héroes sin Capa, organitzen dissabte a partir de les 9h una caminada amb finalitats solidàries. L’objectiu és donar visibilitat a l’autisme i conscienciar la població sobre les necessitats de les persones que pateixen aquest transtorn. La recaptació de fons anirà destinada a promoure activitats per als alumnes de l’escola com les teràpies amb gossos, entre d’altres finalitats.

La marxa partirà de l’Estel Can Bori i discorrerà al llarg de 4.4 km fins a la plaça la Mireia d’Esplugues. “Fins ara hi ha unes 80 persones inscrites. Entre tots farem pinya caminant”, explica Glòria Barta, presidenta de l’AFA, a l’entrevista de l’Informatiu.

Aquells que estiguin interessats en participar—hi encara que no s’hagin apuntat, son a temps. “Només cal que es presentin dissabte a les 9h al punt de partida i allá mateix podrà inscriure’s”, diu Barta.

Aquesta iniciativa solidària s’emmarca dins el Dia Internacional de l’Autisme que es commemora a tot el món el 2 d’abril.

Les famílies amb persones amb autisme a càrrec demanen que la ciutadania sigui conscient de la necessitat de recursos que té aquest col.lectiu. “Necessiten recursos i acompanyament per a poder dur una vida el més normalitzada possible”, comenta Barta i posa com a exemple els passos de vianants que si estiguessin assenyalats amb pictogrames, serien més entenedors per aquestes persones.