L’escola Pau Vila fa dos anys que aplica el mètode Glifing de lectoescreiptura. Una programa pilot innovador i lúdic que ha donat molt bon resultats entre els alumnes de primària d’aquest centre. El sistema s’adapta a les necessitats específiques de cada estudiant.

Els alumnes de l’escola Pau Vila es familiaritzen de forma diferent amb les lletres, les síl•labes, i les paraules. La cap d’estudis del Pau Vila, Dolors Morancho, ha explicat que els alumnes tenien un rendiment molt baix de velocitat lectora i no assolien bons resultats. Després d’aplicar el Glifing “van pujar molt la velocitat lectora. És un bon complement de la lectura i l’escriptura que ja es fa a les classes”

El mètode Glifing és un programa informàtic i didàctic que proposa als nens aprendre mitjançant jocs d’imatges, que van registrant de manera individualitzada els resultats de cada alumne. Es basa en què les habilitats lectores es poden entrenar, així els nens poden veure quins són els seus avenços.Les escoles Bernat Desclot, Pablo Neruda i Ernest Lluch s’han incorporat aquest curs al programa pilot.

Els mitjans de comunicació de L’Hospitalet ha parlat amb alguns dels alumnes de quart de primària del centre Pau Vila i tots s’han mostrat molt contents amb aquest mètode. El Markiel Pérez afirma que “va molt bé per practicar la lectura i per millorar la lectura”. L’Amèlia Cazimn ha afegit que “els glifing inclou jocs molt divertits com ara un de cotxes, de bombolles o de fer parelles”. El Brooklyn Macias destaca que els ajuda molt a millorar la vocalització en català.

A L’Hospitalet, uns 800 alumnes participen en aquest programa pilot.