L’Auditori Barradas, a la rambla Just Oliveras, la biblioteca central Tecla Sala, i les biblioteques Josep Janés, de Collblanc, i la Bòbila, a Pubilla Cases, reben aquests dies un bon grapat d’estudiants, que preparen els exàmens parcials, sobretot de la Universitat, en un ambient tranquil en el que es puguin concentrar. A banda d’un clima de treball propici, també es valora la connexió a Internet.

Com és habitual en períodes d’exàmens, aquests 4 espais repartits arreu de la ciutat ofereixen aules d’estudi, que seran obertes fins al 21 de gener, en una franja horària ben ampla, des del matí fins al vespre.

En general, les aules d’estudi són un servei prou ben valorat. Hem anat a l’Auditori Barradas, on el Pablo Ambròs Biedma, estudiant d’Infermeria, ha destacat “el silenci i també, molt important, que aquí tinc menys elements de distracció, com el mòbil, la tauleta i els vídeojocs, que aquí no els tinc”.

En la mateixa línia, la Gara Lago Sánchez, també estudiant d’Infermeria, valora “la proximitat a casa meva i poder estudiar sense distraccions”, un avantatge que comparteix la Carla Duarte Estévez, que prepara oposicions de Psicologia Clínica, que explica que “a casa sempre hi ha algú fent alguna cosa i el garbuix fa difícil poder concentrar-se mentre estudies”.

Les persones usuàries també han apuntat algunes mancances i han suggerit possibles millores.

La Carla creu que caldria millorar la insonorització perquè “si coincideix que a l’Auditori hi ha actuacions o assajos s’escolta força aquí dalt”. La Gala ha comentat que “també milloraria la llum perquè potser en caldria més i d’una tonalitat més adient, i crec que en això tothom hi està d’acord”. Finalment, el Pablo ha dit que “les taules potser son petites, per al meu gust i, sobretot, les cadires, que son força incòmodes, que cal tenir en compte que aquí passem moltes hores”.

Les aules d’estudi funcionen durant tot l’any, però en període d’exàmens reforcen els horaris.